Taş Boyama Nedir? Taş Boyama Nasıl Yapılır?
Son zamanların en popüler aktivitelerinden olan taş boyama, herkesin merak ettiği bir hobi haline geldi. Öyle ki, her yaştan insanlar “taş boyama nedir, taş boyama nasıl yapılır” diye araştırmaya başladı. Taş boyama, resim yeteneği olan veya olmayan herkesin biraz çaba göstererek yapabileceği bir uygulama. “Ben yeniyim, ne yapacağımı hiç bilmiyorum” diyorsanız, hiç endişe etmeyin. Taş boyama nedir konusu ile başlayıp taş boyama malzemeleri ve püf noktaları gibi bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız.
Taş boyama sanatını çekici kılan iki şey vardır. Bunlar da çok tecrübe gerektirmemesi ve aile ile yapılabilecek bir aktivite olmasıdır. Taş boyama nasıl yapılır diye çok merak ettiniz değil mi? Peki o zaman, önce taş boyama nedir anlatalım. Sonra adım adım taş boyama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir öğrenelim.
Taş boyama nedir?
Taş boyama nedir sorusu, son zamanlarda çok merak ediliyor. Bu yüzden hemen kafanızdaki soru işaretlerini silelim…
Deniz kenarında veya bahçede bulunan geniş ve yassı taşların üzerine yapılan boyamalara ve çizimlere taş boyama denir. Taş boyama, çocukların motor becerilerini geliştirmek veya keyifli vakit geçirmek için yapılabilecek harika bir aktivitedir. Gerekli malzemeler ve biraz istek ile olağanüstü çalışmalar yapılması içten bile değil. Boyadığınız taşları kapı süsü veya saksı dekoru gibi çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. Gelin, taş boyama için gereken malzemeler nelerdir öğrenelim.
Taş boyama malzemeleri nelerdir?
Taş boyama nedir öğrendiğimize göre taş boyama için gereken malzemelere geçelim. Taş boyama malzemeleri ile ilgili bir liste hazırladık ve kısaca bu malzemelere neden ihtiyacımız olduğunu anlattık.
Taş boyama için gerekli malzemeler listesinde bulunan ürünleri tek tek almak istemiyorsanız, içinde doğal taşlarda dahil olmak üzere gerekli olan tüm ürünlerin bulunduğu taş boyama setini alabilirsiniz.
Taş boyama nasıl yapılır?
Görmüş olduğunuz taş boyama çalışmaları çok ilginizi çekmiş olacak ki buradasınız. Sakın “taş boyama çok zor” deyip hevesinizi kırmayın ve vazgeçmeyin. Çünkü oldukça kolay. Sizler için taş boyama nasıl yapılır adım adım anlattık.
1. Taş seçme, temizleme ve kurutma
Taş boyama nasıl yapılır konumuzun ilk adımı taş seçip temizlemek ve kurumasını beklemek. Taş boyama için üzerinde çalışacağımız taşın şekli ve yüzeyi çok önemlidir. Taşların yassı ve yüzeyinin pürüzsüz olması, başarılı çalışmalar yapabilmemizi sağlar Bu tarz taşları deniz kenarında ve internet üzerinden satış yapan sitelerden bulabilirsiniz.
Bir leğen su hazırlayın ve içine biraz sıvı sabun koyun. Bulduğunuz taşları su dolu leğene koyup 15 dakika bekletin. Daha sonra taşları eski diş fırçanız ile güzelce temizleyin.
Son olarak ıslak taşları bir havlunun içine koyun ve kurumasını bekleyin. Kurutma işlemi, taşları güneşe koyarak da yapabilirsiniz.
2. Taşın üzerine boyamak istediğiniz şekli kalem ile çizin
Taş boyama nasıl yapılır konumuzun ikinci adımı taşın üzerine boyayacağımız şekli çizmek. Taşın üzerine daha düzgün ve güzel boyama yapabilmek için önce boyayacağımız şekli kurşun kalem ile çiziyoruz. İlk defa taş boyayacaksanız, fazla detay barındırmayan çizimler yapmanız da fayda var. İlerleyen zamanda pratik yaparak en zor görünen çizimleri bile boyamanız mümkün olacak. Taşın üzerine çizim yaptıktan sonra üzerinden asesat kalemle geçin.
3. Gelelim en eğlenceli kısma: Boyama
Taş boyama nasıl yapılır konumuzun üçüncü adımı taşı boyamak. Şimdi yapmamız gereken şey, aldığımız fırçalar ve akrilik boyalar ile taşı boyamak. Buradaki önemli noktalardan biri de; boyayacağınız detaya göre ince uçlu veya kalın uçlu fırça kullanmaktır.
4. Son olarak vernikleyin
Taş boyama nasıl yapılır konumuzun dördüncü ve son adımı boyadığımız taşı verniklemektir. Boyadığınız taşın kurumasını bekleyin. Zaten akrilik boya kullandığımız için çabuk kuruyacaktır. Sonra taşın parlak bir görünüme sahip olması için vernikleyin. İsteğinize göre sıvı vernik ya da sprey vernik kullanabilirsiniz.
Taş boyamanın püf noktaları ve yeni başlayanlara tavsiyeler
Taş boyama nedir, taş boyama nasıl yapılır gibi konuları öğrendiğimize göre püf noktalara geçelim. Her şeyde olduğu gibi taş boyamanın da püf noktaları var. İşte taş boyamanın püf noktaları ve yeni başlayanlara tavsiyeler:
Yorumlar
Yorum Gönder